banner

Verzekeren

Nadat u uw scooter heeft uitgekozen bent u verplicht een verzekering af te sluiten. Vanaf het moment dat het voertuig op uw naam staat, moet hij minimaal WA verzekerd zijn (volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM)). Een WA-verzekering kunt u afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij die in het verzekeringsregister van de RDW kan registreren. Dit betekent meestal dat het een Nederlandse maatschappij moet zijn. Wij van Actiescooters.nl adviseren een verzekering bij de ANWB. In het onderstaande kader kunt u direct uw verzekering invulen. Of u kunt door scrollen voor een korte uitleg met betrekking tot de verschillende polissen.

Polissen

Wettelijke Aansprakelijkheid

Een WA-dekking is de minimale dekking die u dient te hebben. Een WA dekking omvat schade die u een ander toebrengt. Dit loopt tot € 2.500.000,– voor materiële schade en tot € 6.000.000,– voor letselschade, per schadegebeurtenis. Deze dekking heeft een standaard eigen risico van €0. WA + Diefstal Wilt u uw scooter iets uitgebreider verzekeren? Dan kunt u een WA+Diefstal afsluiten. Buiten de dekking bij totaal verlies biedt deze dekking ook de schade ten gevolge van joyriding en (pogingen tot) diefstal van uw bromfiets. Ook schade door brand en storm is gedekt. Deze dekking heeft een standaard eigen risico van €125.

WA + Aanrijding

Een andere uitbreiding of een standaard WA verzekering is de WA + Aanrijding. Deze dekking beschermt niet tegen diefstal, maar biedt wel dekking voor schade aan uw bromfiets na een aanrijding door uw schuld. Ook beschadiging en vandalisme zijn gedekt. Deze dekking heeft een standaard eigen risico van €125.

All-risk (WA + Diestal + Aanrijding)

De meest complete verzekering is de Allrisk. Deze "volledig casco"-verzekering biedt dekking bij totaal verlies, schade aan anderen, maar ook bijna alle andere schade aan uw eigen bromfiets. Deze dekking heeft een standaard eigen risico van €125. Aanvullende verzekeringen

Aanschafwaardegarantie

De ANWB scooterverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste jaar van de verzekering, wordt uw aankoopbedrag volledig vergoed indien u kiest voor de Diefstal en/of Aanrijding dekking. Bestuurder onder 25 jaar Schade veroorzaakt door een bestuurder jonger dan 25 jaar is niet standaard meeverzekerd. Binnen de ANWB scooterverzekering kunt u bestuurders jonger dan 25 jaar aanvullend meeverzekeren.

Pechhulp bromfiets

Met Wegenwacht pechhulp bromfiets heeft u recht op pechhulp bij uw bromfiets én fiets. Het maakt dus niet uit of u met de scooter naar uw werk gaat en dan 's avonds met uw racefiets gaat toeren.

Verhaalsrechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB u met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade.

Zekerheid voor opzittenden

U wilt er niet aan denken, maar u kunt blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met uw bromfiets. Met de unieke dekking Zekerheid voor Opzittenden keert ANWB uit aan u of uw nabestaanden. Wij vergoeden de werkelijk geleden schade tot maximaal € 100.000,-. Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden € 3.000,-. Schade aan uw kleding, helm en bagage is tot € 750,- verzekerd